Pojava sive ne-homogene mase na oku zbog zračenja?

Poštovani, jako sam zabrinuta i molim Vas za pomoć. Suprug je bio na pregledu i otkrivena mu je siva ne-homogena masa na oku. Pošto je na poslu izložen zračenju prijeti mu oduzimanje dozvole za rad. Možete li mi objasniti što je ta siva masa i da li je zračenje mogući uzročnik. Inače nosi naočale, dioptrija 0,5. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

siva masa na oku, zračenje masa na oku
Dean Šarić
Poštovana,

iz Vašeg upita teško je reći gdje je zamućenje. Ako je riječ o zamućenju leće, što može biti uzrokovano zračenjem, rješenje je jednostavna operacija mrene.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 3 =

Back to top button