Oko bježi prema nosu a nalazi ne pokazuju strabizam?

Poštovanje, ja imam pitanje vezano za mog sina. Dijete ima oko koje mu bježi prema nosu, diskretno, ali ja to opet primijetim. Nalazi ne pokazuju strabizam, vise puta su napravljeni. Mene zanima dali se takvo oko od rođenja tako formiralo, i zašto? Znači nalazi uredni po pitanju strabizma, a oko bježi prema nosu, diskretno, ali primjetno. Drugo pitanje, ako dijete ima dalekovidnost i astigmatizam dali to operacija može ispraviti i kada? Kada je spremno za operaciju? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oko bježi prema nosu
Dean Šarić
Poštovana,

ako su strabološki nalazi uredni onda strabizma nema. Možda se Vama samo čini da oko bježi (mali razmak zjenica ili slično). Ako Vam se ipak čini da oko bježi zatražite drugo mišljenje na nekoj od klinika. Operacija dalekovidnosti i astigmatizma se može napraviti tek u punoljetnosti, dakle s navršenih 18 godina.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet + 16 =

Back to top button