Može li zatvaranje oka ublažiti ambliopiju u odrasloj dobi?

Poštovani doktore, imam 28 godina i ambliopiju na desnom oku. Kao dijete sam nosio povez preko zdravog oka. Smijem li u sadašnjoj dobi nositi povez preko zdravog lijevog oka i hoće li to pomoći u ublažavanju ambliopije? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zatvaranje oka kod odraslih, ambliopija
Dean Šarić
Poštovani,

neće pomoći, prekasno je za penalizaciju (zatvaranje oka). Jedino što je važno jest da su oba oka maksimalno korigirana (naočale, leće ili laser).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedam − četiri =

Back to top button