Moram li nakon crosslinkinga nositi kontaktne leće?

Poštovani doktore, imam keratokonus i zanima me da li nakon crosslinkinga moram nositi leće!? Ja ih izrazito mrzim i ne želim ih nositi. Da li će mi to naštetiti ako ih ne nosim? Naočalama postižem vid od 70% na jednom i 40% na drugom oku. I ostala bih na tome. Znam da nije savršeno, ali jednostavno ne želim leće iz svojih osobnih razloga. Leće ispravljaju vid, tj. daju bolju sliku. Zanima me da li će mi to naštetiti ako ih ne budem nosila? Znam da ćete preporučit da ih nosim, da imam bolji vid, ali moje pitanje je drugačije. Znači ako ih ne želim nositi da li će mi naštetiti? Moj doktor me jako uplašio da mi se doslovno povraća kad netko spomene oko. Hvala lijepo.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kontaktne leće nakon crosslinkinga
Dean Šarić
Poštovana,

neće Vam štetiti ako ne nosite kontaktne leće nakon crosslinkinga, osim što nećete dobro vidjeti. Postoji mogućnost hibridne leće ili laserske korekcije ovisno o nalazu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 + osam =

Back to top button