Atenski protokol i keratokonus?

Pozdrav, imam dijagnozu za keratokonus. Zanima me da li se može trajno riješiti problem fakičnim lećama, nekakvim atenskim zahvatom (atenski protokol) ili nečim trećim? Korigirao bih vid da mogu proći liječnički pregled za vozača kamiona. Unaprijed hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

atenski protokol keratokonus
Dean Šarić
Poštovani,

potrebno bi bilo što prije učiniti crosslinking – zahvat koji bi zaustavio progresiju keratokonusa. Nakon toga vid se može korigirati kontaktnim lećama ili laserom. Atenski protokol nije dovoljno dokazana niti prihvaćena metoda liječenja keratokonusa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest − 4 =

Back to top button