Postoji li lijek za keratokonus?

Poštovani, imam dijagnozu keratokonus. Osim transplantacije rožnice, ima li lijeka!? Smijem li nositi naočale (prilikom odmora očiju od polutvrdih leća)? I da li mi se može odrediti dioptrija naočala? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

lijek za keratokonus, keratokonus lijek
Dean Šarić
Poštovana,

potrebno je učiniti crosslinking što prije da se zaustavi dalja progresija keratokonusa. Naočale se mogu pokušati odrediti, no ovisno o uznapredovalosti keratokonusa ponekad nije moguće postići upotrebljiv vid. Vrijedi pokušati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

4 Komentara

  1. Postovani.prije par dana dojagnosticiran mi je kratokonus! Debljina roznice je na lijevom 482.a na desnom 638! Sto mi je ciniti?! Upucena sam na cross linking ! Vid vez korekcije mi je na jednom 10% a na drugom 30% ! Nisam nikad nosila ni naocale ni lece!u soku sam nakon dijagnoze! Mene zanima dali cu trebati transplantaciju i dali cu oslijepiiti?!?!??! Im 29.god! Hvala i nadam se odgovoru

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest − sedam =

Back to top button