Moram li baciti polutvrde leće nakon konjunktivitsa?

Poštovani doktore, nosim plinopropusne polutvrde kontaktne leće. Imala sam infekciju oka, dijagnoza conjuctivitis mucopurulenta H100. Da li u tom slučaju moram baciti polutvrde leće? Ili iste mogu očistiti enzimskim tabletama i nastavim s korištenjem? Da li postoji rizik da se infekcija vrati ukoliko nastavim s nošenjem istih? Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

polutvrde leće konjuktivitis, polutvrde leće infekcija oka
Dean Šarić
Poštovana,

ne morate baciti polutvrde leće nakon konjunktivitisa. Možete ih ponovno koristiti, ali ih morate najprije temeljito očistiti mehanički, a potom dubinski tabletama.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − 13 =

Back to top button