Mogu li mi antirefleksne naočale bez dioptrije pomoći?

Poštovani, student sam 2 godine pa puno vremena provodim uz knjige i računalo. Zadnjih mjeseci vid mi je počeo gubiti oštrinu, kada treba nešto pročitati moram se malo jače naprezati. Ne mogu gledati u računalo ni u televizor, jer kad gledam u njih smeta mi. Kada gledam u daljinu imam osjećaj kao da mi se “magli” pred očima, a u zadnje vrijeme oči me bole odmah kada ustanem. Primijetila sam da me glava isto tako često boli. Danas sam posjetila oftalmologa i obavila ispitivanje i korekciju vida, ali sve je bilo u redu i oftalmolog mi je rekao da imam odličan vid. Kad sam mu htjela objasniti u čemu je problem, bio je jako bezobrazan i nije me želio ni sekunde saslušati. Čula sam da postoje antirefleksne naočale bez dioptrije pa me zanima da li bi mi pomogle jer mi je svaki dan sve gore. Nadam se Vašoj pomoći. Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

antirefleksne naočale bez dioptrije, antireflexne naočale
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da Vam takve naočale neće pomoći. Pod pretpostavkom da je na pregledu točno utvrđeno da nema dioptrije, ne preostaje Vam drugo nego raditi kratke (2 min) pauze tijekom učenja. Tih dvije minute nastojte gledati neki udaljeni objekt. Također u toj pauzi nakapati umjetne suze. Ako to ne pomaže ponovite oftalmološki pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

16 − 8 =

Back to top button