Mačji ogreb oka – koliko je to opasno?

Poštovani, imam problema s lijevim okom. Nedavno me moja kućna mačka kandžom ogrebala po bjeloočnici. Bila sam kod doktora i on mi je prepisao Tobrex kapi i mast za oči i Sumamed antibiotik budući da se infekcija počela razvijati. Nakon toga infekcija se povukla i doktor mi je prepisao Maxitrol kapi za oči. E sad, mene od tih kapi par sekundi nakon upotrebe počne peckati oko, a u uputama za korištenje piše da bi se tijekom bolova ili peckanja trebali posavjetovati s liječnikom. Da li je to opasno i da li da nastavim koristiti Maxitrol kapi za oči? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

mačji ogreb oka
Dean Šarić
Poštovana,

mačji ogreb izuzetno je opasan, naročito na oku. Strogo se držite terapije koja je propisana. Najvažnije od svega, koliko god Vam mačka bila draga nemojte dozvoliti takve situacije, jer možete skupo platiti ljubav prema životinji.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

3 Komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

12 + sedam =

Back to top button