Liječenje pinguecule i Efflumidex kapi?

Poštovani doktore Šarić, već nekoliko godina imam pinguecule na oba oka. Na jednom oku mi je pinguecula “mirna”, dok su mi na drugom dvije pinguecule “upaljene”. Bio sam na pregledu kod dva doktora. Jedan mi je rekao da oko ne treba ničim tretirati, da je problem samo estetski, dok mi je drugi propisao Efflumidex kapi i umjetne suze, iako mi oko nije suho. Koje je vaše mišljenje? Da li da koristim Efflumidex ili da zanemarim problem? Da li mekane kontaktne leće, koje nosim 15-tak godina, mogu biti uzrok pingvekula? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

liječenje pinguecule, Efflumidex kapi
Dean Šarić
Poštovani,

vjerojatno je ipak riječ o suhoći te bi trebalo tretirati suhoću. Efflumidex kapi će smanjiti crvenilo, ali ako ne otklonimo uzrok problem će se dugoročno pojačavati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 + trinaest =

Back to top button