Liječenje bakterije streptococcus pneumoniae u oku?

Poštovani, moje dijete koje ima 2 godine je prije par dana dobilo konjunktivitis. Kao terapija je prepisana mast hloramfenikol. Nije bilo bolje, ponovo smo išli kod doktora. Prepisane su kapi Dexametazon. Radili smo bris i izolirana je bakterija streptococcus pneumoniae. Ponovo smo bili kod očnog liječnika, prepisane kapi Vigamox. U međuvremenu, zarazili smo se i suprug i ja, koristimo istu terapiju i nikome nije ništa bolje. Možete li mi pomoći savjetom, što dalje da radimo? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

streptococcus pneumoniae
Dean Šarić
Poštovana,

obzirom da je rađen bris potrebno je liječiti prema antibiogramu, pogotovo što je oko već liječeno različitim antibioticima.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + osamnaest =

Back to top button