Latentni strabizam izazvan čestim prekrivanjem oka?

Poštovani, imam jedan veliki problem koji me muči već duže vremena. Oštetio sam oko na vrlo čudan način i ne znam što da radim. Često sam igrao igrice na mobilnom telefonu pred spavanje tako što sam glavu držao na jastuku gledajući ekran jednim okom a drugo mi je bilo pokriveno jastukom. Sada na lijevo oko vidim tamnije nijanse a s desnim okom vidim liniju nosa i dio očne duplje kada gledam u stranu i to mi sve stvara jedan veliki problem. U velikoj sam frci da kažem roditeljima zbog njihove reakcije i sekirancije a plašim se otići do ljekara zbog mogućeg saznanja da je oštećenje trajno. Puno bih Vam bio zahvalan kada biste mi odgovorili da li se radi o nečemu opasnom jer padam u očaj i neki vid depresije. Još jednom Vam zahvaljujem u naprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

latentni strabizam
Dean Šarić
Poštovani,

hm, teško je reći. Moguće da je kod Vas riječ o latentnom strabizmu koji ste na ovaj način izazvali, no mislim da je to malo vjerojatno. Javite se oftalmologu, po mogućnosti strabologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani, operirala sam katarakte. Prije 6 mjeseci bila sam kod očnog, početak zamućenja oba oka. Na jedno oko su mi boje intenzivnije, na drugo malo slabije. Htjela sam vas pitati, pošto mi je vid zamućen, kada podignem malo kapak i pritisnem ga vid mi bude jasan, izbistri se, a kada pustim bude mutan. Što to može biti? Hvala unaprijed.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 − 1 =

Back to top button