Kontaktne leće za keratokonus ne odgovaraju, što napraviti?

Poštovani, imam 24 godine i prilikom pregleda kod oftalmologa dijagnosticiran mi je keratokonus, pri čemu je isti izraženiji na desnom oku, te su mi propisane ROSE K leće s većom dioptrijom nego što imam normalno. Prošla sam adaptaciju i nosila leće po naputku doktorice, međutim i dalje mi vidna oštrina nije dobra. Bila sam opet na pregledu i doktorica ne može ustanoviti u čemu je problem i zašto ne vidim na nove leće. Molim mišljenje? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

leće za keratokonus ne odgovaraju, rose k leće ne odgovaraju
Dean Šarić
Poštovana,

potreban je refiting, dakle novo fitanje leća dok se ne dobije zadovoljavajuća vidna oštrina. Svakako trebate u toj dob učiniti i crosslinking da bi se zaustavila progresija keratokonusa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 5 =

Back to top button