Može li se nošenjem leća zaustaviti keratokonus?

Poštovani doktore, interesira me može li se i koliko uspješno zaustaviti proces početnoga stadija keratokonusa odgovarajućim lećama? Momak je u dobi od 23 godine. Molim Vas odgovor s obzirom da imamo preporuke za Vašu kliniku. Hvala od srca i svako dobro!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zaustavljanje keratokonusa lećama, nošenje leća zaustaviti keratokonus
Dean Šarić
Poštovani,

nošenje leća ne može zaustaviti keratokonus. Jedini način je CROSSLINKING, što prije to bolje jer je riječ o mladom pacijentu gdje očekujemo značajno pogoršanje keratokonusa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − 8 =

Back to top button