Keratokonus i laserska korekcija dioptrije

Poštovani, imam keratokonus i užasno mi smetaju polutvrde leće koje mi je propisao oftalmolog, tako da ih iskreno izbjegavam nositi. Da li je moguća laserska korekcija za osobe koje imaju keratokonus? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, Keratokonus i laserska korekcija dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

ako je riječ o početnom keratokonusu, uz pripremu cross-linkingom možda je moguća i operacija. Također postoje i druge leće koje biste mogli isprobati. Javiti se subspecijalisti kontaktologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovanje, imam oboljenje zvano Keratokonus i nosim već treću godinu kontaktna sočiva (trenutno ROSE K- polutvrda). Imala sam operaciju 2012. godine Cross-inking koja je uspješno obavljena, mene zanima da li ja mogu skinuti dioptriju?

    PS:
    Prije nego sam otkrila da imam keratokonus bila sam na pregledu za skidanje dioptrije, tada su mi lječnici rekli da nisam kandidat i uputili me na operaciju cross-linking. Sad ne znam da li u tom trenutku nisam mogla biti kandidat za skidanje ili uopšte ne mogu skinuti dioptriju zbog keratokonusa.
    Hvala!

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button