Koliko dugo zjenice ostaju raširene nakon pregleda?

Poštovani, bila sam na pregledu i kapima su mi proširili zjenice. Meni su nakon 24 sata i dalje proširene, je li to u redu? I da li se smiju koristiti kontaktne leće dok su tako proširene ili da ih ne koristim dok se ne vrati u normalu? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

raširene zjenice pregled
Dean Šarić
Poštovana,

ovisno o vrsti kapi koje su korištene raširenost zjenica može trajati od par sati do par dana. Leće možete nositi, samo zaštitite oči od sunca.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

4 Komentara

 1. Postovanje u utorak sam isao na vodjenje stranog tjela iz oka kapali su mi kapi za prosirenje zjenice i vec dva dana je prosirena i mutan mi je vid prije vadjenja stranog tjela vid mi je bijo ekstra na oba oka a sad na lijevo nevidim nista samo je mutno koliko ce to trajatati i dali trebam se javiti okulisti opet radi toga hvala vam unaprjed

 2. Imala sam klasičnu operaciju pre dva meseca, leve karotidne arterije..
  Tokom noći ne intenzivnoj sam imala bol na istoj strani u predalu vrsta u visina uha..
  Sutradan a i evo do sad,meni leva zenice ne reaguje ,umanjena je..
  Bila sam kod dva Oftamologa,u Našem gradini na KCS,radili su mi kontrolu očnog pritiska i uredu je ,vid takodje i na očnom dnu nema nikakvih promena.
  Ali meni je leva zenica i dalje manja od desne,i tokom noći i u mraku se još uvek ne proširuje…
  Možete li mi reći šta je u pitanju i kome da se dalje obratim za eventualnu dijagnozu i lečenje…
  Dobila sam terapiju od Oftamologa ,veštačke suze i Optimum B komlekds
  Koristim i redovnu terapiju od Kardiologa…

  Hvala vam unapred

  1. Poštovana,

   vjerojatno je riječ o Hornerovom sindromu, svakako oštećenje refleksnog puta te strane. Specifičnog liječenja nema, ali se poremećaj može sam po sebi popraviti unutar par mjeseci od zahvata. Svakako trebate oftalmološko
   praćenje.

   Pozdrav,
   dr. Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 4 =

Back to top button