Kako olakšati rad u školi uz visoku dioptriju?

Poštovani, moja dioptrija je +20, nosim leće i naočale za čitanje. Iako dobro učim, moji profesori i pedagoginja ne žele da popustim u školi radi slabog vida. Tražili su me da od vas zatražim sugestije kako bi mi se olakšao rad u školi. Radi se o prirođenoj katarakti, bila sam na 3 operacije kao mala. I nosim leće već 14 godina. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Kako olakšati rad u školi uz visoku dioptriju, kako poboljšati učenje uz visoku dioptriju
Dean Šarić
Poštovana,

ako je riječ samo o dioptriji to se može riješiti kontaktnim lećama ili ugradnjom leće, jedno i drugo su dobra rješenja. Nošenje leće je manje praktično ali izbjegavate rizik operacije. Svakako bi vas trebali pogledati u nekoj od klinika liječnici sa više iskustva.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 × 4 =

Back to top button