Hoće li zamućenja na rožnici nakon virusnog keratokonjunktivitisa ostati trajno?

Poštovani doktore, prije 4 mjeseca sam imala virusni konjunktivitis koji se pretvorio u keratokonjuktivitis. Ostala su zamućenja, navodno plitka ali brojna, numule. Ja imam period kada vidim odlično, a onda opet pad vida pa vidim mutno. Liječila sam se kratko, oko 7 dana Maxitrol, a kasnije kad je počeo keratitis dobila sam dva dana injekcije ispod oka kortikosteroida. Onda sam progledala super, međutim vraća mi se period normalnog i mutnog vida. Na kontroli i dalje imam numule, koristim samo umjetne suze i recugel. Doktori kažu da treba i 6 mjeseci da se to povuče. Mene već hvata panika jer neki kažu da se i ne povuče, pa se mora skidati laserski. Uglavnom, dali još trebam kakav lijek koristiti? Npr. prirodne kapi tipa Irivist gdje je kamilica, Neven i vidac? Ja koristim smo Ocuhyl umjetne suze. Molim Vaše mišljenje. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zamućenja na rožnici
Dean Šarić
Poštovana,

na žalost riječ je o virusnoj upali za koju nemamo lijek, potrebno je da Vaš organizam prevlada bolest. U većini slučajeva rožnica se u potpunosti razbistri. Ako ostane koja makula, a nije centralno i ne smeta vidu to nije potrebno dirati. Ako je makula centralno može se pokušati riješiti laserom. Dakle potrebno je čekati, a terapija koju koristite je samo suportivna, nije lijek.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset + osamnaest =

Back to top button