Dva liječnika su odredila različitu dioptriju

Poštovani, molim Vas da mi pokušate pomoći! Naime, moj sin Leandro, 1995 godište, je dobio u klinici Svjetlost prije dva mjeseca recept za naočale. Primijetila sam da gleda ispod naočala, što mi je bilo čudno, te sam otišla drugoj liječnici i ona je izmjerila dosta različitu dioptriju. Ne znam što da radim? Hvala puno unaprijed!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

različite dioptrije, različita dioptrija
Dean Šarić
Poštovana,

potražite još jedno mišljenje. Potrebno bi bilo učiniti pregled s raširenim zjenicama (skijaskopija), da se utvrdi točna dioptrija.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Poštovani,
    Molim vas pomoc.
    Imam jake glavobolje 4 do 5 puta mjesecno , javljaju se iznad ociju, i celo te sljepoocnice, umor u ocima. Imala sam dioptriju -1.75 na oba oka, otisla sam u klin.svjetlost i skijaskopijom mi je odredeno da imam, -1.75, -1.25. Doktor mi je dao takve lece ali mi ne odgovaraju, otisla sam opet u razmaku 7 dana, i sad iman. -2,-1.5. Prvi dan mi je da ih nosim i osjecam veliki pritisak u ocima, i imam glavobolju. Da li je to od nove dioptrije?

    Hvala unaprijed.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 − 1 =

Back to top button