Dioptrija +5 i laserska korekcija vida

Poštovani, imam 20 godina i dioptriju +5 a naočale nosim 10 godina. Dioptrija mi se nije smanjila, nego se povećavala u ovim godinama. Zanima me mišljenje o laserskom skidanju tolike dioptrije i o lećama. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Dioptrija +5 i laserska korekcija vida, velika plus dioptrija i lasersko skidanje dioptrije
Dean Šarić
Poštovani,

do 6 dioptrija, uz ispunjene neke druge uvjete, možemo laserski korigirati dioptriju. Klasičnoj dilemi naočale/leće/laser treba pristupiti ovisno o dobi, poslu, navikama, rekreaciji i sportu, te vlastitim preferencijama. Svakako se posavjetovati s nekim tko se bavi svim opcijama, liječnici koji se bave samo npr. laserom ili kontaktnim lećama ne objektivno lošom prikazuju onu metodu kojom se ne bave i o kojoj u pravilu malo znaju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šesnaest − pet =

Back to top button