Dijete ne želi nositi polutvrde leće a treba – što napraviti?

Poštovani doktore, bili smo na probi za leće i čekamo sada polutvrde leće i naočale. Leće su -5, a naočale -4 i drugo oko -3.50, jer je visoki astigmatizam. Cilindri su -3.50, a sa širenjem zjenica -5. Kada je moja kćer probala leće nije mogla puno izdržat, ipak ima samo 7 godina i baš mi ju je žao. Zar nikako ne može s naočalama? Ja bih voljela da uspijemo s lećama, ali se bojim što ako ne može, jer kaže da ju žuljaju, da je oči peku i da joj smeta itd.

I za glaukom smo bili jučer sve je u redu, nema povišen tlak. Sad još čekamo Vep jer nema još naočale a treba nosit kako sam razumjela da bi radili taj vep, čekamo da stignu. Sada mene zanima što ako neće nikako moći nositi leće? Jako sam zabrinuta. Hvala na odgovoru, jako ste ljubazni. A kada završim naručit ću ja malu i kod vas radi vašeg mišljenja, jer sam čula za vas same pohvale. Jedino što smo malo dalje, kod Knina, ali uskoro ću naručit malu kod vas. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dijete polutvrde leće
Dean Šarić
Poštovana,

ako neće moći nositi leće nositi će naočale. U Vašem slučaju nošenje leća ima izvjesne prednosti. S navikavanjem treba ići polako. Ako ne uspije sada ići će za par mjeseci. Kad se dijete navikne na leće neće htjeti uopće više nositi naočale.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

16 + sedam =

Back to top button