Dali se zahvat Crosslinking radi na oba oka istovremeno?

Molim Vas doktore, radi se o mom sinu. Ima 21 godinu i dijagnosticirano mu je keratokonus lijevo oko gradus 3, a desno gradus 2. Dali savjetujete da se uradi crosslinking oba oka u istom danu ili na koliki vremenski razmak? Uopće dali da se tretiraju oba oka istovremeno? Molim Vas odgovorite mi da se odlučimo pravilno, na 12.01.2017. je zakazan za zahvat. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

crosslinking oba oka, crosslinking kako se radi
Dean Šarić
Poštovana,

svakako treba raditi oko po oko, naime vid na operiranom oku se oporavlja nekoliko tjedana, stoga nije uputno raditi oba oka istovremeno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest + osam =

Back to top button