Da li višak kože na kapcima uzrokuje suzne oči?

Poštovani, da li višak kože na očnim kapcima može biti uzrok suznih očiju? Toliko mi suze oči da mi te suze nagrizaju oči, i tako i na nos krene. Svi me pitaju zašto plačem, što mi se dogodilo?! Molim Vas odgovor.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

višak kože na kapcima suzne oči
Dean Šarić
Poštovana,

višak kože na kapcima u pravilu ne bi trebao uzrokovati takve tegobe. Zvuči kontradiktorno no najčešći uzrok suzenja oka je suhoća oka. Naime oko je primarno suho što uzrokuje upalu koja onda izaziva refleksno suzenje. Svakako trebate pregled oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 + devetnaest =

Back to top button