Da li postoje neke vježbe da se nistagmus ublaži?

Poštovani doktore, moja kćerka je albino i ima nistagmus. Doktorica još uvijek nije utvrdila da li ima dioptriju ili ne. Ono što ja mogu primijetiti jeste da ona sve više napreduje u pogledu vida. Vidi predmete na većoj udaljenosti, ima dobru orijentaciju, nikada se dosada u kući nije udarila, ni u što kad se savije, niti je pala preko nečega, pažljiva je jako. Moje pitanje je da li postoje neke vježbe koje bi joj pomogle da se nistagmus ublaži? I sa koliko godina se može obaviti provjera vida? Hvala Vam unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vježbe nistagmus
Dean Šarić
Poštovana,

nistagmus ne znamo kako liječiti. Potrebno je maksimalno zaštititi oči od prejakog svjetla i naročito sunca (zaštitne naočale, kape itd.). Već sa 2 godine moguće je obaviti kvalitetan pregled vida, a ako postoji indikacija moguće je i ranije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × četiri =

Back to top button