Da li je normalno da bebi jedno oko bježi prema nosu?

Poštovani doktore, imam bebu od 13 mjeseci. Zdrava, vesela. Doktor mi je rekao da mu jedno oko ide prema nosu. Primijetila sam kad me gleda, da me na to jedno oko i ne gleda baš kako treba. I kad se igramo na daljinu super imamo kontakt očima, ali kad ga uzmem ili kad smo blizu izbjegava kontakt. Kad uzme igračku da se igra ne gleda baš u nju, samo je opipava i nasmije se. Da li je moguće da ima problema s vidom? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bebi oko bježi prema nosu
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno nema problema s vidom, ali bi svakako trebalo obaviti oftalmološki pregled da bismo bili sigurni. Povremeni bijeg oka u toj dobi primjećuje se kod gotovo sve djece.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

deset − sedam =

Back to top button