Cista na oku djeteta – da li je potrebna incizija?

Poštovani doktore Šarić, imam sina od 6 godina koji unazad dva – tri mjeseca ima nekakvu cistu na oku, točnije na nalazu piše: “U donjem dijelu bulbusa manja subkonj. cista (nije se smanjila)”. Bili smo u nekoliko navrata u Sisku na oftalmologiji, kapali kapima i mazali mašću Maxitrol, međutim cista je i dalje prisutna. Doktorica bi htjela napraviti inciziju, ali mene prije toga zanima postoji li kakav drugi način liječenja, te koliko je zapravo ta cista štetna? Kada sam pitala doktoricu, rekla mi je da se cista neće širiti i neće mu stvarati probleme, pa me zanima zbog čega je nužno probušiti je? Naime, mom djetetu je i krv teško izvaditi bez bučnog protesta, pa se bojim kako bi uopće izveli inciziju. Hvala vam lijepa na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

cista na oku incizija
Dean Šarić
Poštovana,

takve ciste spojnice same nestanu, tako da ih ne treba dirati. Iznimno je potrebna intervencija. Dakle ako djetetu ne smeta nemojte dirati.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 − dva =

Back to top button