Bijele mrlje na kontaktnim lećama nakon nošenja?

Poštovani, nosim leće već 6 godina i do sada nije bio problem. Zadnjih par tjedana kad stavim novu leću i nakon nošenja skinem i stavim na svjetlo vidim kao bijele mrlje na njoj koje se ne mogu baš skinuti i to mi muti vid. Ne znam u čemu je problem? Možda bakterija? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bijele mrlje na leći, mrlje na kontaktnoj leći
Dean Šarić
Poštovana,

svakako otiđite na kontrolu oftalmologu, može biti cijeli niz uzroka za ovakve probleme. Vjerojatno je riječ o proteinskim depozitima, no treba utvrditi razlog.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset − trinaest =

Back to top button