Nosite kontaktne leće? Saznajte kako izbjeći infekcije!

Kvaliteta mekih kontaktnih leća danas je na iznimno visokoj razini, te je njihovo nošenje gotovo bezbrižno. Ipak, iznimno je važno pridržavati se pravila o održavanju kontaktnih leća kako bi se izbjegle moguće komplikacije i infekcije očiju.
0 Shares

Pridržavanje pravila higijene nositelja kontaktnih leća još je uvijek ključni čimbenik u izbjegavanju komplikacija pri nošenju leća. Prije rukovanja lećama važno je dobro oprati i osušiti ruke, zatim očistiti leće laganim trljanjem, te ih isprati i dezinficirati s odgovarajućom otopinom za dezinfekciju i njegu mekih kontaktnih leća. Također je važana i redovita zamjena posudice za čuvanje kontaktnih leća.

Na sreću svih nosioca kontaktnih leća, održavanje leća je lakše nego ikada. Višenamjenske otopine za njegu leća ili takozvane all-in-one otopine, omogućuju pravilno održavanje leća s puno manje uloženog vremena i financijskih izdataka, nego što je to bio slučaj prije više godina.

Otopina za kontaktne lece
Foto: Shutterstock

Kako izbjeći moguće infekcije oka uzrokovane nošenjem kontaktnih leća?

Istraživanja su pokazala da je najistaknutija komplikacija kod nositelja mekih kontaktnih leća infekcija rožnice uzrokovana raznim mikroorganizmima. Budući da je nepravilna njega kontaktnih leća presudan čimbenik rizika, jer se u čak 80% slučajeva može povezati s nastankom očnih komplikacija, kod odabira sredstva za njegu leća treba obratiti pozornost na snagu i učinkovitost dezinfekcije.

Complete RevitalensCOMPLETE® RevitaLens višenamjenska otopina za dezinfekciju i njegu mekih (hidrofilnih) kontaktnih leća umanjuje mogućnost komplikacija, te pomaže zadržati dugotrajan osjećaj ugode pri nošenju kontaktnih leća. COMPLETE® RevitaLens čisti, ispire, dezinficira, skida naslage s površine, uključujući lipide i bjelančevine te ovlažuje sve vrste mekih kontaktnih leća. Pruža zaštitu protiv širokog spektra potencijalno opasnih miokroorganizama i ima bolju podnošljivost, što rezultira smanjenom iritacijom i zamućenjem rožnice, pa nositeljima leća daje osjećaj iznimne udobnosti.

COMPLETE® RevitaLens otopina je preporuka broj 1 i od strane ACUVUE® proizvođača kontaktnih leća i možete je potražiti u svim boljim optikama i ljekarnama.

0 Shares
Oglas
Autor

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × jedan =

Back to top button