Zašto nova otopina za njegu kontaktnih leća?

Kao što znamo, bakterije se neprekidno razvijaju i postaju sve rezistentnije na terapiju antibioticima. Slična situacija se događa i u spremnicima za kontaktne leće pa je čest nalaz uzročnika očnih infekcija, otpornih na djelovanje starijih višenamjenskih otopina što je posebno izraženo kod cisti Acanthamoebe.
0 Shares

Tome u prilog ide i porast mikrobnih keratitisa (infekcija rožnice) kod nositelja kontaktnih leća pa tako oni čine 50% svih slučajeva keratitisa i čak 90% slučajeva keratitisa uzrokovanog Acanthamoebom Castellanii.

Iako su najčešći uzročnici keratitisa bakterije i gljive, Acanthamoeba je najozloglašenija. Ta protozoa je uzročnik rijetke ali vrlo ozbiljne očne infekcije koja se obično dijagnosticira u poodmaklom stadiju i zahtijeva 6-12 mjeseci kontinuiranog liječenja dok posljedice mogu biti i nepovratne.

S obzirom da su nositelji kontaktnih leća najrizičnija skupina, najbolja prevencija za njih je svakodnevno korištenje učinkovite otopine za njegu kontaktnih leća.

Od nedavno je na našem tržištu nova višenamjenska dezinfekcijska otopina Complete Revitalens MPDS. To je višenamjenska otopina nove generacije čiji dvostruki sustav dezinfekcije djeluje u potpunosti i na ciste Acanthamoebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Inteligentna dezinfekcija za Vašu veću pouzdanost i sigurnost nošenja kontaktnih leća:

complete otopina, otopina za leće

  • dezinfekcija široka spektra usporediva s peroksidnim sustavima
  • dokazano uklanja 99,99% testnih mikroba s Vaših kontaktnih leća
  • odlično čišćenje leća bez kompromitiranja udobnosti
  • nisko obojenje rožnice i rijetki neželjeni događaji
  • značajno uklanjanje bjelančevina i lipida
  • odlična kompatibilnost i udobnost za korisnike silikon hidrogel i konvencionalnih leća

I zato već danas zatražite svoju novu otopinu za njegu mekih leća!

0 Shares
Oglas
Autor

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

2 Komentara

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button