Željela bih opet operirati strabizam, koji su rizici?

Poštovani doktore, kada sam bila mala sa 3 godine sam bila na operaciji lijevog oka, jer mi je oko bježalo. Sad više primjećujem da mi to lijevo oko sve više ide u lijevi kut, dok mi desno gleda normalno ravno. Znači imam strabizam. Doktori su mi rekli da ne moram nositi stalno naočale, pa dok sam bila u pubertetu nisam ih baš nosila. Rekli su mi da se ne može poboljšati a ne može ići ni na gore. Zanima me da li je moguće opet napraviti operaciju oka, jer mi jednostavno smeta. Primijeti mi se više na slici. Baš se moram jako usredotočiti da se ne primijeti. Ja bi željela opet na tu operaciju. Da li postoje kakvi rizici? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

druga operacija strabizma rizici, ponovna operacija strabizma rizici
Dean Šarić
Poštovana,

potreban Vam je pregled iskusnog strabologa da bi dobili odgovor na pitanja koja Vas muče. Općenito gledano dodatni zahvat je moguć, no i rizičniji, jer je riječ o dodatnom zahvatu na već operiranom oku. Rizik je da rezultat ne bude bolji, čak može biti i lošiji. Čudno je da vam je rečeno da ne morate nositi stalno naočale.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Pozdrav, imam 22. godine i imam strabizam na oba oka, strabizam unutarnji odnosno ovaj ka nosu.
    Bio sam prije jedno 2 mjeseca pitao doktoricu sto mi je pregledavala dioptriju dali je moguce da izljecim strabizam, rekla je da ga ne mogu izljeciti.
    Naravno to mi nije prijalo jer nije mi se lako nositi s time pa evo da pitam, zasto ne mogu? Nisam procitao nigdje da postoji strabizam koji se ne moze izljeciti.
    Dal da se pomirim s time il ipak postoji mogucnost da to izljecim.
    Imam veliku dioptriju pa me zanima dal je to razlog ne mogucnosti izljecenja?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × 4 =

Back to top button