Zbog čega mi se stalno javlja ljigava sluz u oba oka?

Poštovani doktore, imam problem s očima više od 2 godine, javlja mi se ljigava sluz u oba oka stalno. Išao sam na dosta pregleda kod različitih oftalmologa, ali ne mogu riješiti problem. Kažu da je s očima skoro sve u redu, osim što je bila blaga upala konjuktivitisa, ali to je već prošlo. Trošio sam dosta kapi i bude mi lakše kada tek stavim kapi, a poslije opet isto. Zbog čega i odakle bi mogla doći ta sluz koja mi pravi toliko problema? I da li se ta sluz može gdje ispitati? Radio sam bris oka, ali nalazi su u redu. Mada mi nije jasno kad sam radio bris oka prvo mi doktor isprao oko i poslije radio bris. Možda to ne treba tako? Ako mi možete pomoći i predložiti što bi sljedeće mogao uraditi da utvrdim uzrok zbog čega se pojavljuje u očima ta sluz. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ljigava sluz u oku
Dean Šarić
Poštovani,

ako su nalazi brisa uredni onda treba pažnju usmjeriti na suhoću, te ispitati suzni film. Također treba isključiti kronični alergijski podražaj. Sve ovo naravno kod oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam − četiri =

Back to top button