Zašto trebam leće za oba oka ako imam keratokonus na jednom?

Poštovani, imam 23 godine i dijagnosticiran mi je keratokonus na desnom oku, međutim oftalmolog mi je prepisao polutvrde leće za keratokonus na oba oka, iako na drugom nemam keratokonus. Je li nužno uzeti leće za keratokonus na oba oka? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

keratokonus leće
Dean Šarić
Poštovana,

u pravilu keratokonus dolazi na oba oka, iako na jednom oku može biti toliko malo razvijen da pacijent ne osjeća problem. Također je teško nositi polutvrdu leću na samo jednom oku. Ono što nije jasno u cijeloj priči jest zašto Vam liječnik nije preporučio crosslinking, naime u Vašoj dobi keratokonus će napredovati i to svakako treba što prije zaustaviti Više o tome na: http://www.opticalexpress.hr/o-cross-linkingu

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

sedamnaest + 1 =

Back to top button