Zašto nakon operacije mrene vidim lošije na daljinu?

Poštovani, imao sam operaciju sive mrene na oba oka. Za čitanje sam morao imati naočale a na daljinu sam vidio veoma dobro. Prošlo je osam mjeseci od operacije i sada na daljinu vidno slabije vidim, nije mi oštrina vida dobra kao prije. Što je u pitanju. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

operacija mrene loš vid
Dean Šarić
Poštovani,

ako je blizina dobra, a daljina slabija najvjerojatnije ste malo kratkovidni i morate nositi korekciju za daljinu. Kod ugradnje umjetne leće moguće je da dođe do manjih odstupanja od željene korekcije, pa su ponekad potrebne dodatne naočale.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 − 3 =

Back to top button