Vađenje željeza iz oka

Poštovani dr. Šarić, moje pitanje glasi; da li je istina da se nakon vađenja željeza iz oka, hrđu koja se stvorila oko njega ne treba potpuno ukloniti? Naime meni su rekli da je bitno da se strano tijelo izvadi a ako se ne uspije očistiti hrđa do kraja da to nije važno. Zanima me jeli to istina? Veliko hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Vađenje željeza iz oka
Dean Šarić
Poštovani,

u pravilu otklanjamo strano tijelo i tzv. hrđu. Iznimno, ako je procjena liječnika da bi daljnje “čišćenje” hrđe napravilo više štete (ožiljak) nego koristi može se ostaviti minimalno sideroze.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset + jedan =

Back to top button