Uvećana zjenica nakon udarca u oko, hoće li se oporaviti?

Poštovani, prije 8 dana sam imao povredu oka tupim udarcem. Vid mi se popravljao do prije 3 dana. Rečeno mi je 100 posto da mi je vraćen vid, ali ipak vidim lošije i od tada mi je sve isto. Zjenica mi je ostala uvećana i rečeno mi je da mi je to zbog tog mišića sve, i da će možda zarasti a možda i neće. Krv mi se skoro povukla sasvim. Želio bih Vas pitati hoće li se moći to popraviti u svakom slučaju nekom kirurškom intervencijom ili samo ovom terapijom? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

uvećana zjenica udarac ozljeda
Dean Šarić
Poštovani,

mislim da u Vašem slučaju treba pričekati da se oko maksimalno oporavi. Ukoliko bi široka zjenica ostala, može se pokušati riješiti konzervativno, a tek ako i to ne dade zadovoljavajuće rezultate može se razmišljati o kirurškom zahvatu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

7 Komentara

 1. Poštovani,

  19.04.2019. sam imala povredu oka, tačnije plastična štipaljka me udarila u oko i oštetila rožnicu. Na posljednjoj kontroli rečeno je da je sve zaraslo, dioptrija je ok, samo je prisutan cilindar, ali nesto malo, neznatno.
  Ali ja sam primijetila da se zjenica ne širi i ne skuplja istom brzinom kao na drugom-zdravom oku. Od povrede su prošla skoro 3 mjeseca. Da li je to normalno stanje, da li će se vremenom oporaviti ? Ili je ipak potrebna posjeta ljekaru ?

   1. Poštovani da li mi možete poslati email adrese osoba koje su postavile pitanja da bih sa njima razmijenio iskustva. Imao sam povredu oka nakon koje je zjenica proširena. konakelvir(et)yahoo.com

 2. Postovani,
  Danas sam radio u polju te mi je vise puta znalo nesto upast u oko (musica, komadic trave ili slicno) te kad sam dosao doma sam primjetio da mi je jedna zjenica veca od druge uz lagano crvenilo.
  Trebam li posjetiti ljecnika?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

13 + 19 =

Back to top button