Što znači dijagnoza: astigmatismus myopicus ou?

Poštovani doktore, možete li mi objasniti što znači dijagnoza: Astigmatismus myopicus ou.? Okolina oka, bjeloočnica, rožnica, očna sobica, šarenica, zjenica, očna pozadina itd., sve je uredan nalaz. Kod spojnice piše i za desno i lijevo oko: mirna, meibomitis, nešto lipidnih depozita uz limbus. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

astigmatismus myopicus ou
Dean Šarić
Poštovana,

pacijent ima astigmatizam i kratkovidnost (refrakcijske greške koje se korigiraju naočalama ili lećom (ili laserom). Sve ostalo je uredno, osim što se navodi meibomitis – upala Meibomovih žlijezda vjeđa. Ništa opasno, treba pratiti i po potrebi liječiti.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 + dvadeset =

Back to top button