Što može biti uzrok “ispadanja” očne jabučice na jednom oku?

Poštovani doktore, kratkovidna sam i povremeno nosim naočale. Nisam dugo bila na provjeri dioptrije. Na lijevo oko skoro dvostruko lošije vidim. Primijetila sam da mi je ta lijeva očna jabučica dosta “iskočila” van i razlika naspram desnog oka je estetski sada poprilično vidljiva. Inače nemam nikakve druge simptome u tom lijevom oku, poput suzenja, boli itd. Što može biti uzrok “ispadanja” očne jabučice na samo jednom oku? Je li tako nešto reverzibilno?

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ispadanje očne jabučice
Dean Šarić
Poštovana,

uzroka može biti više, visoka dioptrija, distiroidna orbitopatija, razni procesi u orbiti itd. Svakako posjetite oftalmologa, reverzibilnost ovisi naravno o uzroku.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 2 =

Back to top button