Sijevanje u oku nakon prometne nesreće – postoji li rješenje?

Poštovani doktore, nekoliko mjeseci poslije prometne nesreće, kada bi mi lijevo oko bilo u određenom kutu došlo bi do sijevanja – kao munje. Išla sam na pregled i dijagnoza je sljedeća: ablatio cv o dex. Za terapiju mi je preporučeno da pijem vitamine za oči i da dođem na kontrolu za tri mjeseca.

Pošto mi je bilo bolje na kontrolu nisam išla. Sada, poslije dvije godine, ponovno mi se javlja sijevanje u oku. Je li to posljedica trzaja kod prometne nesreće (imala sam dupli trzaj)? I da li ima neko trajno rješenje da mi se to ne ponavlja? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

sijevanje u oku
Dean Šarić
Poštovana,

na žalost nema trajnog rješenja, bitno je utvrditi da je doista riječ samo o ablaciji staklastog tijela, tj. da nije došlo do traume retine. Dakle redovite kontrole, a u slučaju naglog pogoršanja treba svakako otići na dodatni pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × 1 =

Back to top button