Da li rupičaste naočale mogu skinuti dioptriju?

Poštovanje, imam dioptriju oko -3, zaista mi jako teško pada to iako imam dioptriju od 5-og razreda (porasla je u međuvremenu). Da li je moguće da se na prirodan način skine dioptrija? Vježbanjem očiju? I da li mi rupičaste naočale mogu pomoći da skinem dioptriju ili bar da zaustavim rast iste? Meni su rekli da nije zdravo nositi naočale i da mi se do sada povećavala dioptrija zato što sam rasla (imam 17 i pol godina). Ako znate bilo kakav način, osim laserske operacije, koji može da mi pomogne bila bih Vam jako zahvala. Nadam se odgovoru. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

rupičaste naočale
Dean Šarić
Poštovana,

“skidanje” dioptrije “prirodnom” metodom nije moguće, to je obična prijevara i otimanje novca naivnima. Rupičaste naočale su dio te prijevare. Stotine nasamarenih ljudi jedini su učinak ove “metode”. Vi ste idealan kandidat za nošenje kontaktnih leća ako Vam naočale prave probleme, a bojite se lasera.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osam − dva =

Back to top button