Problem sa suženim suznim kanalima kod bebe?

Poštovani doktore, moja beba ima 6 mjeseci, i od rođenja ima problem sa suženim suznim kanalima. To redovno čistimo, koristimo kapi itd. Na današnjem detaljnijem pregledu, dobili smo izvještaj doktorice koji glasi ovako: “PNO sa voluminoznim rubom na polovima ou i temopralno dx (Druzoidni depoziti – velika fontanela vrhom prsta slobodna)”. Doktorica nam je rekla da ćemo “to” pratiti. Molim vas da mi objasnite i čemu se radi, veoma sam zabrinuta? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

suženi suzni kanali kod beba
Dean Šarić
Poštovana,

suženi suzni kanali će se vjerojatno proširiti, potrebno je samo voditi računa o mogućim upalama, te je potrebno također nježno masirati dio između oka i nosa (to će Vam pokazati oftalmolog ili pedijatar). Što se druza tiče to je slučajan nalaz i treba ga samo pratiti – riječ je o izraslinama na ulazu očnog živca u oko. Slobodna fontanela je nalaz srašćivanja kostiju glave – nije vezano za oko.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest + 18 =

Back to top button