Ponavljajući episkleritis, što je uzrok?

Poštovani, već duže vrijeme imam problema s desnim okom. Ranije prije oko 18 godina sam imala konjunktivis i nisam imala problema do 2010. kada mi je dijagnoza bila episcilitis. 2013. ponovo je došlo do upale, također dijagnoza episcilitis. Koristila sam Dexsametazon, Uniclofen i Maxidex. Sada u 2016. u svibnju ponovna upala i dijagnoza iridocylitis. Ponovno sam koristila istu terapiju uz injekcije kortikosteroida (lemond solo) 12 dana, a zatim sam bila na Pronizonu. Posjetila sam stomatologa izvadila umnjak, tako da je otklonjena mogućnost zuba. Radila CT sinusa i ORL smatra da nema veze s okom. Snimak jeste pokazao retencionu cistu, ali u lijevom max. Sinusu. Laboratorijski nalazi Se fibrinogen, crp, trombociti leukociti dks ks kreatinin-s – sve u granicama normale. Sada je već rujan i nakon samo mjesec dana mirovanja ponovno imam isti problem. Unaprijed hvala na mišljenju.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

episkleritis, episcilitis
Dean Šarić
Poštovana,

episkleritis može biti izolirana pojava, ali isto tako i jedan od simptoma drugih bolesti. Trebao bi Vas preuzeti netko tko se bavi imunologijom oka, a svakako bi trebala i imunološka obrada. Potrebno se koncentrirati na moguće autoimune bolesti.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 − 15 =

Back to top button