Pokriva li HZZO operaciju natečenih kapaka?

Poštovani doktore, već više godina imam natečene očne kapke, posebice donji. Zanima me da li postoji neko drugo rješenje, osim operacije? U suprotnom, u kojem slučaju doktor određuje operativni zahvat (laserski), te kada HZZO pokriva trošak zahvata? Imam dioptriju te stalni osjećaj suhoće i prisustvo stranog tijela u očima. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

operacija natečenih kapaka, hzzo
Dean Šarić
Poštovana,

natečeni očni kapci rijetko se rješavaju operativno, potrebno je naći uzrok. HZZO pokriva sve zahvate koji su medicinski indicirani, sama generalna oteklina kapaka nije indikacija. Suhoću svakako treba liječiti, to može biti uzrok ili jedan od uzroka oteklina.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Zanima me dakle sljedeće; imam problem sa spuštenim očnim kapcima i to mi stvara veliki problem u širokom luku vida. Kapci mi sjedaju na trepavice i vid mi je otežan. Zanima me dali je moguće operaciju gornjih kapaka napraviti preko zdravstvenog osiguranja? Mučim se sa tim problemom sve duže sve više i jače. Toliko mi to smeta i osjećam da mi se zbog toga poremetilo vidno polje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

11 + 2 =

Back to top button