Operacija mrene na teret HZZO-a – mogu li odabrati multifokalne leće uz doplatu?

Poštovani doktore, trebam pristupiti operaciji mrene. Moja je želja da mi se ugrade leće za čitanje i daljinu, odnosno multifokalne leće. Pitanje: može li se to obaviti na teret HZZO-a uz doplatu i koliko bi ona iznosila? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

multifokalne leće operacija mrene
Dean Šarić
Poštovana,

ne, HZZO pokriva samo monofokalne leće, no ugradnjom leća tako da je jedno oko normovidno, a drugo kratkovidno (monovision metoda) može se postići vid za daleko i blizu. Prema nekim istraživanjima to rješenje je po većini parametara isto ili bolje od multifokala.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šest + osam =

Back to top button