Nagla pojava visoke plus dioptrije kod djeteta školske dobi?

Poštovani doktore, imam kćerku koja sada ima 10 godina. U školi na sistematskom pregledu otkrili su da ima problema s vidom, iako se ona nije nikad žalila na ništa osim na povremeno peckanje očiju. Otišli smo na pregled i ustanovili su dosta veliku plus dioptriju.

Cikloplegija:
D +4.50 -0.75 ax 4
L +6.00 -1.75 ax 174

Mene zanima kako je moguće da se odjednom pojavila tolika, kad recimo na upisu u školu i dvije godine poslije nije bilo nikakvih znakova da dijete ne vidi? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

visoka plus dioptrija
Dean Šarić
Poštovana,

nije rijetko da se dalekovidnost kod djece ne otkrije. Naime djeca mogu akomodirati, pa unatoč velikoj dioptriji vide dobro. U svakom slučaju naočale su potrebne, a bolje rješenje su kontaktne leće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × 2 =

Back to top button