MR mozga pokazuje cistu pokraj mišića oka, što savjetujte?

Poštovani doktore, bila sam na MR mozga i na snimci je uočeno sljedeće: desno retrobulbarno izdvaja se uz medijalnu stjenku orbite, a ispod donjeg pravog mišića u kutu sa medijalnim pravim mišićem oka jasno ograničena vretenasta cistična formacija veličine 12x5mm, koja potiskuje donji pravi mišić oka. Koštana je stjenka održana. Retrobulbarni segment vidnog živca održan. Molim Vas što mi savjetujete? Molim Vas protumačite mi dijagnozu. Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

cista pokraj mišića oka
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o benignoj cisti koja potiskuje jedan od mišića oka. Potrebno je obratiti se subspecijalisti za bolesti orbite, zbog procjene da li je potreban kirurški zahvat. Subspecijaliste ovog područja imate na svim klinikama za očne bolesti.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest − 7 =

Back to top button