Može li boljeti glava zbog promjene tekućine za leće?

Poštovanje doktore, nosim polutvrde kontaktne leće od svoje valjda 10-te godine, a sada su mi 23. Uvijek ih perem i održavam tekućinom Total Care. Međutim, nisam u Hrvatskoj i neki dan sam otišla u apoteku po tekućinu za leće i žena mi dala tekućinu i sredstvo za čišćenje namijenjen mekim lećama. Međutim jasno sam joj rekla da mi treba za polutvrde, pa nisam ni obraćala pažnju što mi je dala. Sutradan sam osjetila pritisak u očima i leće koje inače bez problema nosim cijeli dan morala sam skinuti nakon 8 sati nošenje, a glava me boljela i imala sam pritisak na području sinusa, između obrva. Da li je to zbog pogrešne tekućine? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

tekućina za leće glavobolja
Dean Šarić
Poštovana,

teoretski moguće, no to je malo previše problema za krivu tekućinu. Moguća bi bila preosjetljivost na neku komponentu nove tekućine, ali i to je malo vjerojatno.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvadeset + dvanaest =

Back to top button