Moram li kapati lijekove s beta blokatorima za očni tlak?

Poštovani doktore, imam očni tlak samo u jednom oku (lijevom) već 5 godina. Vidno polje uredno. Tretirano s kapima Oftidorix i Latanox. Karotide uredne. Tlak lijevo i desno oko 16, 16 (s tim da sam Oftidorix ukapavala samo ujutro). Pošto mi Oftidorix radi velike smetnje, 4 mjeseca sam ostala samo na Latanox-u bez ikakvih smetnji, i tlak je bio lijevo 24, desno 16. Da li je moguće da “sam ja takva” ili moram biti na terapiji beta blokatora stalno? Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

beta blokatori očni tlak
Dean Šarić
Poštovana,

tlak je ipak malo previsok u lijevom oku. Recite Vašem oftalmologu za nuspojave, danas imamo na raspolaganju cijeli niz lijekova za očni tlak koji ne sadrže beta blokatore.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × tri =

Back to top button