Mogu li napraviti operaciju mrene i kratkovidnosti odjednom?

Poštovani, prošle godine mi je dijagnosticirana mrena na oba oka (početna), te degeneracija makule na desnom oku (suha). Također imam relativno visoku dioptriju (-4,25) na oba oka uz “cilindre”. Zanima me mogućnost istodobne operacije mrene i kratkovidnosti (ugradnja multifokalnih leća). Da li dio troškova pokriva HZZO? Koja je cijena takvog zahvate i Vaša preporuka? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

operacija mrene i dioptrije istodobno odjednom
Dean Šarić
Poštovani,

operacijom mrene rješava se i kratkovidnost, naime prije operacije učini se izračun tako da se anulira kratkovidnost. Multifokalnu leću obzirom na makularnu degeneraciju ne bih preporučio, treba ugraditi monofokalnu leću. HZZO pokriva troškove zahvata.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − četrnaest =

Back to top button