Koja je svrha laserskog skidanja dioptrije na slabovidnom oku?

Poštovani doktore, da li bi mi pomogli oko nalaza za skidanje dioptrije? Dioptrija desnog oka je +1.75 i s korekcijom postiže 40% vida, a dioptrija lijevog oka je +0.50 i s korekcijom postiže 100% vida. Zašto doktor kaže da nakon skidanja dioptrije desno oko bude imalo samo 40 posto vida, a kaže da imam zdrave oči? Nije mi jasno koja je svrha skidanja dioptrije ako opet budem vidjela mutno? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

skidanje dioptrije na slabovidnom oku
Dean Šarić
Poštovana,

na slabovidnom oku ima smisla riješiti dioptriju jer na taj način tjeramo oko da gleda i da ne izgubi vid koji imate. Ako to ne učinite i ne nosite leću, oko ne gleda i polako kroz godine gubi vid, te ima tendenciju “bijega” na stranu (strabizam). Dakle, svakako je potrebna korekcija, naočale, leće ili laserska korekcija.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 − četiri =

Back to top button