Iznenadne duple slike i strabizam – kome se obratiti za pomoć?

Poštovani doktore, molim Vas za stručno mišljenje, savjet. Radi se o mom tati koji od prije 3 dana ima duple slike kada koristi oba oka. Njegove oči nisu centrirane, prije 3 dana je desno oko izlazilo iz ravnine prema van i gore, i to se oko nakon dva dana gotovo vratilo u normalnu ravninu. Ali je lijevo izašlo iz ravnine pa kada gleda u lijevo javlja se kao strabizam, ali kada gleda desno ima centriran pogled i jasnu sliku. Tata je prije pola godine imao ishemijski moždani udar kada mu je MR dg. aneurisma a. basilaris dex. 06-0.8mm, nakon čega se jako dobro oporavio, ali ovaj događaj od prije 3 dana ga je ponovo onesposobio jer mu je sve duplo. Molim za vaše stručno mišljenje što može biti uzrok ovom stanju i savjet kome se obratiti za pomoć? I može li pomoći oftalmolog ili je to neurološki slučaj? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

iznenadni dupli vid, duple slike, iznenadni strabizam
Dean Šarić
Poštovana,

najvjerojatnije je riječ o zbivanju na razini jezgara okulomotornih živaca, problem je primarno neurološki, a tek onda oftalmološki – svakako treba na pregled neurologu da se utvrdi uzrok.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šesnaest − 7 =

Back to top button